dummaste du hört?

fick en kommentar av en kvinna.. som löd såhär:

Olivia....
De kan inte fastställa hur långt gången graviditeten är genom att sticka in handen och känna på livmodern....Det var något av det dummaste jag läst på länge.
Däremot kan du få känna på fingrar när du kommer in till förlossningen och de ska se hur pass mycket du öppnat dig. Och det är inte direkt en behaglig känsla.

Om du nu vill berätta för unga tjejer hur det går till vid besök hos barnmorska o.s.v... så är det bättre att du hänvisar till faktaböcker och inte sitter här och vitsar ihop något själv.

Jag är 39 år och har tre barn.



♦ nu var det såhär att jag fick frågan från en ung tjej hur man gjorde på första besöket hos ungdomsmottganingen eller barnmorskan..

därför berättade jag för henne hur JAG fick göra..

dummaste du hört att dom kan känna hur långt man är gången genom att känna på livmoder?

då har du inte hört mycket kan jag berätta haha, och jag hittar inte på, jag berättar av erfarenhet eftersom att jag varit med om det.. men visst ring du till gyn på ungdomsmottagningen och fråga om han läkaren kunde känna det eller inte.. för han kände och då sa han jo men det kan ha gått ca si eller så många veckor..

så döm inte, o säg inte saker innan du vet något..

skulle inte sitta och ljuga ihop om att man gör nått sånt?

eftersom du är 39 år så oftast går man inte på förbesök utan kommer på inskrivning på mödra direkt och där gör man inte sån gyn undersökning , så försök läsa tydligare och jag skrev till en ung tjej .. för det är skillnad på vår och din ålder :P


ibland blir jag faktiskt irriterad på vissa kvinnor speciellt när dom är så pass "gammla" .. hur man kan sitta och skriva på vissa sätt.. att jag hittar på osv.. seriöst ja vill ju inget illa och jag berättar efter mitt tycke och vad ja varit med om , det är ju faktiskt min blogg, och ingen läkar utbildning :)


Kommentarer
Postat av: C

Jag håller med dig Olivia. Vuxna människor som skriver en sån kommentar är nog inte helt vuxna i sitt huvud. Om du är 39 år så borde du fantamaj veta hur man tilltalar andra och det är definitivt inte på det sättet som Du "39 åring". Att du bara har så mycket tid i livet när du är 39 år och har tre barn att du kan ägna dig och att vara otrevlig åt människor du inte ens känner så tycker jag faktiskt att du kanske borde prioritera om din tid lite. Sitt inte och va otrevlig till människor som du inte känner och som du inte har en aning om vad dom gått igenom.

Jag har läst denna bloggen ett tag nu men aldrig kommenterat men denna kommentar gjorde mig fan irriterad. Sköt ditt eget liv och dina egna barn så kan andra sköta sitt och sina.

2011-03-06 @ 14:49:47
Postat av: ;)

hej, hoppas allt går bra för dig..... jag undrar bara när du tänker berätta vem pappan till ditt barn är?

lycka till med allt!!:)

2011-03-06 @ 15:37:16
Postat av: cajsa

asså, ulrika eller 39 års kvinnan säger ju inte olivia ljuger eller något!!!! hon om någon har ju mer erfarenheter än olivia på 15 år!!!! tycker med det är konstigt att dom sticker in fingrar för att kolla hur långt man är gången verkar helt orimligt.. har aldrig hört det för och då har jag läst om detta mycket.

2011-03-06 @ 17:23:21
Postat av: Johanna

Sånt är störigt när äldra kvinnor vet mer fast de inte vet det rätta! Olivia du skall skita i dom..

2011-03-06 @ 17:59:12
Postat av: anna-ett barn på jorden, en ängel i himlen & ett mirakel i magen

Alltså att säga exakt vecka kan de ju inte göra vid en gyn kontroll. Men de kan uppskatta ditåt.

Jag väntar ju själv tredje barnet och nu sist sa hon också vid första kontrollen, att jo det är en tidig graviditet men att livmodern nog vuxit. (Var c.a i åttonde veckan då)

:-)

Så ja man kan känna invändigt ditåt, men inte exakt som till exempel ett ultraljud...

Sen kanske det skiljer mellan länder för jag blir ju inte i Sverige (ironi).Så Olivia har delvis rätt :-)

2011-03-06 @ 19:04:28
URL: http://bambinidolce.blogg.se/
Postat av: Anonym

Tycker det är lite dåligt med rättstavningen

när man går i skolan nuförtiden

2011-03-06 @ 21:29:22
Postat av: hanna

jag vill inte klaga på ditt beslut att behålla barnet för jag tycker att det är ens eget beslut helt och hållet. dock undrar jag varför du gjorde det? visste du direkt när du var gravid att du ville behålla det? eller hur tog du det beslutet? jag är också 95a och misstänker att jag är gravid, ska kolla mig snart, men jag är helt säker på att jag inte vill ha barnet i så fall, därför tycker jag det skulle vara intressant om du berättade varför du valde att behålla det!

tycker det är jätte intressant att läsa din blogg, du kommer säkert bli en grym mamma!

2011-03-06 @ 22:17:53
Postat av: Ulrika

Hej igen!

Tråkigt att du tog så illa vid dig av mitt inlägg.



Bedriver man en offentlig blogg så får man ta både ris och ros.

Att du inte kan ta att någon säger emot dig och säger till när du har fel i något, bevisar hur omogen du är.



Ha en bra dag!

2011-03-07 @ 10:32:34
Postat av: Johanna

haha, det faktum att en kärring sitter och klankar ner på en femtonårig tjej säger ju att det inte står rätt till i huvudet på dig. DU är omogen i detta fallet, inte olivia.

2011-03-07 @ 11:57:42
URL: http://johannathroback.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Johanna lilla vän....

Jag är ingen "kärring". ;)

2011-03-07 @ 12:13:55
Postat av: Madeleine

Word! Den gamla tanten kan vara tyst och sköta sitt.

2011-03-07 @ 14:27:22
Postat av: Lovisa

Hi hi!

Jag litar hellre på en äldre kärring som vissa kallar henne.

Vad f-n vet Olivia? Hon är en 15 årig bortskämd liten brud?

L.O.

2011-03-07 @ 14:39:24
Postat av: Johanna

39 år eller 69 år, same shit, du är ändå en kärring jämfört med olivia som bara är 15.

2011-03-07 @ 15:41:30
URL: http://johannathroback.blogg.se/
Postat av: Zara

Moget av en 39 åring. Moget.

2011-03-07 @ 15:45:36
Postat av: Anonym

hahaha!!! erfaren, du är fan bara 15 år! väx upp!

2011-03-07 @ 16:58:53
Postat av: Malin

När jag va med barn så fick jag vid första besöket göra så som Olivia berättade veckan efter fick ka göra ultra för att veta mer exakt.

Så ULRIKA-varför ska man få ris för något man berättar om som stämmer? Det är väl du som får tänka om att bara för att du inte fått just den undersökningen så betyder inte det att ingen annan i hela värden får de?

Sen att påstå att Olivia är omogen bara för det? Är jag mer mogen då för att ja valde att inte behålla barnet för att ja kände att ja kunde inte ta hand om ett barn med de som hände runt om i mitt liv? Men vet du va, ja fick ändå samma undersökning så sluta upp med ditt skit prat, har du dessutom 3 barn varför inte vara mogen och ge några positiva tips till Olivia som faktiskt ska bli mamma för första gången! Om du ändå sitter och läser.



Mamma är ingen ålder, mamma är den som älskar och tar hand om sitt barn,ser till att göra allt för att barnet ska ha de tryggt och lugn runt om sig! Och Olivia bor ju själv nu fast att hon är ung så tror att hon blir toppen mamma.

2011-03-07 @ 18:49:39
Postat av: ;)

Fy fan hur kan en 39åring säga sånt?:O..IDIOT

Ni som inte har något bra och säga kan hålla truten?!,Jag tror inte du är 39år gammal för då uppförman sig inte som du??

Du kanske inte gick reda på att du var fravid på det sättet för du var en gammal tant.

Men Olivia är ung!!

URSÄKTA MITT DAMP!!

Olivia du blir en super bra mamma det vet jag;)

Gillar läsa dn blog;)

Skriv mer på bloggen den är skit bra;)

2011-03-08 @ 13:41:12
Postat av: Anonym

Det var inte det dummaste jag hört, men jag tror du kanske missförstått varför om kände på livmodern, det är inte för att fastställa hur långt gången man är, för det kan man inte. Det enda dom kan göra är att mäta fostret och lägga till med en chansning. Att dom känner så, är för att känna hur den känns, så det kan hända att du fått fel information av dom bara..

2011-03-08 @ 17:58:00
Postat av: lisa

Sjukt bra inlägg och rätt av dig det du säger

2011-03-09 @ 15:22:56
Postat av: Emma

0m du ullrika är 39 år, så se till att bete dig som det då! Skaffa ett liv och lev inte på andras! Riktigt pinsamt att du ena vågar tilltala Olivia på detta viset! Hur fan kan du ens skriva så? Och stackars dina barn! Om dem är lika efter i huvudet som du är, och hoppas nu inte du tar illa upp för att du får ren fakta upptryckt i huvudet!!!! För fan, man kan visst kolla ca tid när man känner på livmodern! ( av egen erfarenhet, min sambo jobbar inom detta området ) var påläst innan du skriver av dig! ... 40 års krisen borde inte slängas av på en femton, snart sexton årig tjej i hennes bästa år :) take Care, Olivia!

2011-03-11 @ 13:59:22
Postat av: lisa

stör mig sjukt jävla massor på folk som vill få andra att må dåligt! sluta klanka ner på olivia! hon är fasiken så mycket mognare än ni som gr det. 16 år och mamma, det är inte lätt. men hon klarar det. trpr inte att du ulrika skulle gjort det. och inte ni andra som klagar på henne heller. så ge er förfan! låt henne leva sitt liv.

jag diggar dig. läser din blogg hela tiden sen jag hittade den. uppskattar dig. ser upp till dig.

hoppas du har det bra!

kram lisa :)

2011-11-27 @ 22:47:17
URL: http://liisuus.blogg.se/
Postat av: sanna

det är ultraljud som gäller för att man ska veta hur långt gången man är, så 39åringen har rätt och du fel, tyvärr..

2011-12-31 @ 08:53:29

Kommentera inlägget här:

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)

Blogg

Kommentar