vecka 27!

Vecka 27

Barnet:

Öppnar ögonen

Vid det här laget ser bebisen ut som en tunnare, mindre, rödare version av hur hon eller han kommer att se ut vid födseln. Om du skulle föda den här veckan skulle barnets överlevnadschanser vara mycket goda; 86 procent av alla barn som föds i vecka 26 överlever. Även om bebisens kropp inte har mognat helt ännu, så har hon eller han allt som krävs för att överleva på utsidan.

Nu öppnar bebisen sina ögon. Barnet kan se skillnad på ljus och mörker, öppna och stänga ögonen och titta åt olika håll. Det övar sina ögonmuskler.

Den lilla foten är hela fyra centimeter lång.

Mamman:

Din sista trimester

Ja, sista trimestern och sista fasen av graviditeten börjar nu!

Revben, mellangärde och mage börjar att tryckas ihop. Den tunga magen gör att det blir jobbigare för ryggen. Nästan hälften av alla gravida kvinnor har ont i ryggen någon gång under graviditeten, och i just den här veckan får många ont. Stretcha ryggen, det hjälper. Ta ett varmt bad. Ömma ryggmuskler behöver lite försiktig massage. Någon i din närhet kanske skulle kunna vara så snäll och uppfylla den lilla önskningen? Lön för mödan, är ett bra argument för den tjänsten


 


Kommentarer
Postat av: sofia

du kommer blir en riktigt bra mamma olivia!

2011-01-16 @ 16:14:32
Postat av: anna

du har fått jättefin design på bloggen :) mycket lättare att läsa den nu!!

2011-01-16 @ 16:26:13
Postat av: jenny

du är så himla söt!

och magen gör dig bara ännu gulligare!

2011-01-16 @ 19:28:33
Postat av: annika

Jag är fullständigt övertygad om att det här kommer att bli väldigt bra Olivia. Så mycket support som du har av dina närmaste så kommer du att få all den hjälp du behöver för att klara av allt med barnet och med ditt eget liv. Jag tycker det är fantastiskt hur mycket alla i din familj bryr sig om dig. Lycka till med nya lägenheten!

2011-01-17 @ 08:03:35

Kommentera inlägget här:

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)

Blogg

Kommentar